Root lanceert Flatt.

Root lanceert Flatt.! Een initiatief dat zich richt op het geven van inzicht voor verschillende doelgroepen aangaande het gebruik en beheer van gebouwen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van in eigen huis ontwikkeld platform. Inzicht op een gebruiksvriendelijk manier, zonder dat er kennis nodig is van de in de basis complexe modellen, data structuren en zeeën van informatie. Het platform is modulair, waardoor er voor elk gebruikers probleem een oplossing is.

 

PLATTEGRONDEN VEREENVOUDIGEN COMPLEXITEIT

3D modellen worden ingeladen, waarna deze interactief gepresenteerd worden: geen afbeeldingen (dit zou voor eenrichtingsverkeer zorgen), maar plattegronden die ook in de browser aan te passen zijn. Deze plattegronden zijn meer dan alleen plattegronden, hierin zit ook data verkregen uit het BIM model. Hier gaat het dan over data als: de huurder, aanwezige elementen in een ruimte, onderhoudsaspecten van deze specifieke ruimte-elementen, maar ook veiligheids- en validatie-aspecten zoals NEN-normen.

ZOEKEN ALS EEN WEBSHOP

De manier waarop deze data doorzoekbaar is, is uniek. De vergelijking met een webshop is hierbij de beste: gefacetteerd zoeken op verschillende elementen die in flatt. aanwezig zijn. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om in een enkel gebouw te zoeken, maar ook in verschillende gebouwen die bijvoorbeeld een gemeenschappelijke huurder hebben. De combinaties zijn eindeloos wat het zoeken betreft, en hierdoor is al het vastgoed bezit snel en effectief te beheren.

LAAGDREMPELIGE USER INTERFACE

Dat flatt. multi-platform werkt is een enorm voordeel, voor de gebouwbeheerder is het mogelijk om met een tablet een controle ronde door het gebouw te doen en vanaf bijvoorbeeld zijn smartphone aantekeningen te maken bij bepaalde ruimtes of ruimte-elementen. Dit kan echter ook gedaan worden door de gebruiker: wanneer de beamer in ruimte X kapot is, kan hier een foto van geupload worden in flatt., waardoor de beheerder het probleem kan zien, en een vervolg actie kan inplannen.

MODULAIRE DATA VERRIJKING

De FloorPlanGenerator vormt de basis; afhankelijk van de gewenste informatie zijn hier verschillende modules aan te hangen. Bijvoorbeeld sensoren, die informatie verschaffen over het binnenklimaat en aangeven wanneer en waar er grenswaarden overschreden worden. Ook IPS (indoor positioning system) kan aan flatt. gekoppeld worden om zo tijdens calamiteiten de best mogelijke ontruimingsroutes te genereren, afgestemd op de individu.

Op ons blog is de ontwikkeling rondom Flatt. te volgen. Ook via twitter zullen wij u regelmatig up to date houden.

No Comments

Post a Comment