nominaties Flatt voor innovatieprijzen

Gebouwen ‘praten’ met hun gebruikers

 

Root BV uit Amersfoort introduceert met Flatt. een applicatie die het gebruik en beheer van gebouwen verbetert. De veelheid aan informatie die hier doorgaans bij komt kijken wordt overzichtelijk gemaakt. Denk hierbij aan plattegronden, de aanwezige elementen in een ruimte, onderhouds- en veiligheidsaspecten en de huurders.

 

Volgens het bedrijf is dit feitelijk het eerste voorbeeld van “Internet of Things” in de bouw. Een slimme koppeling van bouwwerk informatie modellen (BIM) aan data en sensoren. Met zoekbare interactieve plattegronden wordt een grote hoeveelheid gegevens inzichtelijk gemaakt. Van een overzicht van het totale gebouwbezit tot brandveiligheid, luchtkwaliteit en werkplekgebruik op één locatie. Dit alles op basis van real-time gegevens. Zo kunnen de gebouwen zelf ‘praten’ met hun eigenaren en gebruikers. Het tijdperk van spreadsheets en plaatjes is hiermee voorbij.

 

De online applicatie is geschikt voor meerdere doelgroepen. Voor eigenaren van gebouwen, die hun pand efficiënter willen inzetten. Voor beheerders, die actuele informatie ontvangen en vervolgens mensen en middelen kunnen inzetten. En voor gebruikers die veilig en gezond in het gebouw willen werken. De applicatie laat de klant sneller en beter patronen herkennen en biedt inzicht in het gebruik van een gebouw. Bedrijven kunnen kosten besparen omdat de informatie op één plek is in te zien en waardevolle analyses gegenereerd worden. Daarbij kan data tussen verschillende gebouwen worden vergeleken, wat waardevolle benchmarks oplevert.

 

 

Stem op ons via https://innovationawards.nl/concept/flatt/

No Comments

Post a Comment