Bouwkundige engineering


Van Voorlopig Ontwerp tot Uitvoeringsgereed Ontwerp

Informatieniveau afgestemd op uw primaire processen: meer dan basis ILS

Wij hebben ruime ervaring in het vaststellen van de benodigde informatieniveau’s. In al onze werken leveren wij minimaal BIM basis ILS, maar vaak gaan wij hier in overleg met onze opdrachtgever veel verder in. Alle onderdelen worden los gemodelleerd zodat onze details rechtstreeks uit het 3D-model komen. Dit waarborgt onze grip op kwaliteit en zorgt voor een naadloze aansluiting op uw informatiebehoefte. Het voorbeeld hiernaast laat zien dat het detailniveau van onze modellen overeenkomt met het 2D-detail. Uiteraard wordt deze opgewerkt met de benodigde annotatie waardoor het detailboek leesbaar en toepasbaar wordt.
Niet zichtbaar in dit voorbeeld, maar zeker net zo belangrijk, zijn de parameters die aan de elementen zijn toegevoegd. Onze interne procesvoering heeft geleid tot de kwalitatief rijkste en meest betrouwbare BIM-modellen in omloop. Benieuwd naar voorbeelden hiervan? Neem gerust contact met ons op.BIM detail
Woningbouw: van seriematig tot unieke objecten

Wij hebben een prachtig project-portfolio: van grootschalige woningbouw met meer dan 1000 woningen, tot kleinschalige seriematige woningbouw en zelfs de complete systematiek van komen tot een concept-woning. De volledige engineering van ontwerp tot realisatie behoort tot onze expertise. Hierbij maken wij uiteraard gebruik van de meest geavanceerde up-to-date BIM-software die op dit moment beschikbaar is. Om het maximaal haalbare te realiseren in een zo kort mogelijke doorlooptijd vullen we deze bestaande software aan met door onszelf ontwikkelde tools.

Heeft u een woningbouwproject of een project met gecombineerde functies, waarbij de architect geen capaciteit heeft voor de bouwkundige engineering? Of wilt u dit bij een expert beleggen wiens kerntaak het is om de beste oplossingen te vinden? Wilt u ook BIM-modellen die direct aansluiten op uw informatiebehoefte? Neem dan contact op met Root.


Utiliteit: kantoorgebouwen, distributiecentra, hotels en commercieel vastgoed

Ook op het gebied van utiliteit heeft Root al een mooi project-portfolio. Bij onze grotere woningbouwplannen zitten vaak parkeergarages, commerciële plinten en andere utilitaire zaken. Ook bij grote distributiecentra, kantoren, scholen en bijzondere architectonische iconen hebben wij onze expertise mogen inbrengen. Wij hebben de kennis en capaciteit om de grootste projecten van Nederland te engineeren. Geen uitdaging is te groot voor het team van Root.
Deel dit artikel: