Solibri Ruleset BIM Basis ILSContent van de Ruleset

Instellen van van de Solibri ruleset

Het download pakket omvat een aantal mappen met bestanden om de ruleset te laten werken:

01 Role

02 Classificatie

03 ITO’s

04 Ruleset

De map “ROOT BIM basis ILS set” kan opgeslagen worden op elke willekeurige locatie, dit kan op een afzonderlijk werkstation zijn of een server locatie. In het Solibri hoofdmenu kunt u het pad aangeven, gelinkt naar deze map, zie ook onderstaande afbeelding.

 


Werking van de ruleset

Vervolgens werkt de ruleset als elke andere Solibri ruleset en kunnen de resultaten bekeken en beoordeeld worden in het “CHECKING” venster van Solibri. De ruleset is opgebouwd volgens de paragraven van de BIM basis ILS. Naast de checking rules zijn er een aantal “CLASSIFICATION” en “INFORMATION TAKE OFF” bestanden meegeleverd waardoor ook visueel nog de nodige controles uitgevoerd kunnen worden.

Er is getracht de ruleset toekomstbestendig te maken door naar Pset_*Common.LoadBearing of Pset_*Common.IsExternal te zoeken. Het * karakter werkt als een wildcard in Solbri en derhalve wordt elke common property set met een LoadBearing eigenschap gevalideerd door de regel.

Indien er nog vragen en of opmerkingen zijn op de BIM basis ILS ruleset kunt u altijd contract opnemen.


Deel dit artikel:

Meer weten? Neem contact op met:

In dit digitale tijdperk zijn er veel innovaties in de bouwwereld. Tijdens mijn studies ben ik in aanraking gekomen met een aantal van deze innovaties. Eén van die innovaties is BIM; het maken van een database die 3D weergegeven kan worden is veel complexer dan met een paar lijnen een 3D model te maken. De […]