Tom Terpstra

In oktober 2015 ben ik als junior BIM-engineer bij Root in dienst getreden. Sindsdien heb ik mij ontwikkeld tot iemand die volwaardige gebouw informatie modellen van nieuwbouw projecten maakt, maar ook van bestaand vastgoed op basis van pointclouds. De focus ligt daarbij altijd op de I in BIM: een 3D model bouwen kan iedereen, maar een model dat correcte informatie op de juiste plek (in IFC) bevat is nog een vak apart.

Sinds januari 2019 heb ik mij als BIM-adviseur meer gericht op het adviseren van bedrijven en mensen die met BIM (willen gaan) werken. Ik help mensen graag over bergen die we bij Root al beklommen hebben en vertel ze welke wegen zij het best kunt bewandelen, zodat de reis zo leuk mogelijk is! Ook binnen ons bedrijf probeer ik mijn kennis te delen en mensen te helpen, om samen verder te komen.

Daarnaast ben ik actief lid van de BIM basis ILS expertcommissie. Met deze commissie adviseren wij de beheercommissie van de BIM basis ILS en werken we aan de verbeteringen van de huidige versie.

Wilt u een keer met mij sparren over de mogelijkheden op het gebied van BIM en/of digitalisering die ik u of uw organisatie kan bieden, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!