Over Root


ROOT, DE GEBOUWINFORMATIE SPECIALIST

wie zijn wij?

wat drijft ons?

Innovatie ligt in het hart van Root. Ons team bestaat stuk voor stuk uit intrinsiek gemotiveerde mensen, van jong tot oud. Elke dag staat in het teken van nadenken over hoe het nog beter, sneller en, niet onbelangrijk, nog leuker kan. Ons motto is dan ook ‘innovate by doing’, waarin wij willen aangeven dat wij bij elk project het weer een stukje beter willen doen.

Sinds 2014 werken wij met een groeiend team aan een breed scala van projecten en kunnen wij met trots zeggen dat wij de meest interessante en uitdagende projecten tot ons portfolio mogen rekenen.


waar zijn wij goed in?

en wat vinden wij leuk?

Heeft u hulp nodig bij het maken van modellen waar u echt iets mee kan of moet er veel gebeuren in weinig tijd? Root helpt u bij de vertaling van een ontwerp naar realiseerbare stukken. Wij komen uit de aannemerij en de architectuur waardoor we in staat zijn om bruggen te slaan waar nodig.
Ook voor advies bij de implementatie van BIM binnen uw organisatie, of voor ondersteuning bij de toepassing hiervan binnen uw projecten kunnen wij van dienst zijn. Wij hebben ruime ervaring met BIM-coördinatie / BIM-regie en de ontwikkeling van Informatie Levering Specificaties (ILS).
Root heeft een breed scala aan opdrachtgevers, variërend van ontwikkelaars tot vastgoedeigenaren en van architecten tot bouwers. Bent u geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.Waar zijn wij goed in?

variëteit aan diensten

een alleskunner?

Onze diensten zijn groeiende. Hoe komt dit? De directie van Root is al sinds 2005 bezig met BIM. Dit heeft geleid tot een schat aan ervaring. Niet alleen in het modelleren, de engineering en het controleren van BIM-modellen, maar ook met de kennis van de bouwsector in het algemeen. Hierdoor wordt het team van Root vaak gevraagd om in-house-trainingen te verzorgen, BIM-management te voeren, BIM-Normen en Informatie Leverings Specificaties te ontwikkelen, of als onafhankelijke adviseur op te treden bij complexe projecten. Ook heeft onze kennis van BIM, automatisering en de bouwsector geleid tot het oprichten van dochteronderneming SlimLabs, dat ondertussen uitgegroeid is tot een volwassen en zelfstandig bedrijf in Eindhoven.


engineering

van seriematige woningbouw tot architectonische iconen

ons engineeringsteam is de kern van Root. Met gezamenlijk bijna meer dan 200 jaar bouwkundige ervaring mogen we gerust stellen dat onze bouwkundige kennis tot de top behoort. Op het gebied van BIM bestaat het volledige team uit gedreven mensen die ieder op een unieke wijze bijdragen aan de kennis en ontwikkeling van Root. Laat u verrassen door de kennis die wij bezitten, en het enthousiasme dat wij in uw projecten kunnen bijdragen.Ons kantoor

aandacht voor kwaliteit en een fijne werkplekWij zijn trots op ons kantoor. Recentelijk zijn wij verhuisd naar een ruime plek waar wij onze eigen VR-Ruimte hebben, over voldoende vergaderruimtes beschikken, voldoende ergonomische werkplekken die optimaal afgestemd zijn op onze werkzaamheden, lunchruimte, dakterras, etcetera. Neem een kijkje naar ons kantoor via deze link, of kom een keer op de koffie.