Over Root


Root, de gebouwinformatie specialist

Wie zijn wij en wat drijft ons?

Innovatie ligt in het hart van Root. Ons team bestaat stuk voor stuk uit intrinsiek gemotiveerde mensen, van jong tot oud. Elke dag staat in het teken van nadenken over hoe het nog beter, sneller en – niet onbelangrijk – nog leuker kan. Ons motto is dan ook ‘innovate by doing’: bij elk project willen wij het weer nóg een stukje beter doen.

Sinds 2014 werken wij met een groeiend team aan een breed scala van projecten. Met trots kunnen wij zeggen dat wij de meest interessante en uitdagende projecten tot ons portfolio mogen rekenen.


Waar zijn wij goed in en wat vinden wij leuk?

Heeft u hulp nodig bij het maken van modellen waar u echt iets mee kan? Of moet er veel gebeuren in weinig tijd? Root helpt u bij de vertaling van een ontwerp naar realiseerbare stukken. Wij komen uit de aannemerij en de architectuur, waardoor we in staat zijn om bruggen te slaan waar nodig.
Ook voor advies bij de implementatie van BIM binnen uw organisatie, of voor ondersteuning bij de toepassing hiervan binnen uw projecten kunnen wij van dienst zijn. Wij hebben ruime ervaring met BIM-coördinatie / BIM-regie en de ontwikkeling van Informatie Levering Specificaties (ILS).
Root heeft een breed scala aan opdrachtgevers, variërend van ontwikkelaars tot vastgoedeigenaren en van architecten tot bouwers. Geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.Waar zijn wij goed in?

Variëteit aan diensten: een alleskunner?

Onze diensten zijn groeiende. Hoe komt dit? De directie van Root is al sinds 2005 bezig met BIM. Dit heeft geleid tot een schat aan ervaring. Niet alleen in het modelleren, de engineering en het controleren van BIM-modellen, maar ook met de kennis van de bouwsector in het algemeen. Om deze reden wordt het team van Root vaak gevraagd om in-house-trainingen te verzorgen, BIM-management te voeren, BIM-Normen en Informatie Leverings Specificaties te ontwikkelen, of als onafhankelijke adviseur op te treden bij complexe projecten. Ook heeft onze kennis van BIM, automatisering en de bouwsector geleid tot het oprichten van dochteronderneming SlimLabs, dat ondertussen uitgegroeid is tot een volwassen en zelfstandig bedrijf in Eindhoven.


Engineering: van seriematige woningbouw tot architectonische iconen

Ons engineeringsteam is de kern van Root. Met gezamenlijk meer dan 200 jaar bouwkundige ervaring mogen we gerust stellen dat onze bouwkundige kennis tot de top behoort. Op het gebied van BIM bestaat het volledige team uit gedreven mensen die ieder op een unieke wijze bijdragen aan de kennis en ontwikkeling van Root. Laat u verrassen door de kennis die wij bezitten en het enthousiasme waarmee wij aan uw projecten kunnen bijdragen.Ons kantoor

Aandacht voor kwaliteit en een fijne werkplek

Wij zijn trots op ons kantoor. Recentelijk zijn wij verhuisd naar een ruime plek waar wij onze eigen VR-ruimte hebben, over voldoende vergaderruimtes, een lunchruimte en zelfs een dakterras beschikken. Alle werkplekken zijn ergonomisch optimaal afgestemd en van alle gemakken voorzien voor het uitvoeren van onze werkzaamheden. Neem een kijkje in ons kantoor of kom een keer op de koffie.