presentatie White Paper tijdens Building Holland

18 april 2018 door Paul Bos

Vandaag is tijdens Building Holland de officiële presentatie geweest van de White Paper ‘Digitalisering moet in de boardroom’ waar Root aan heeft meegewerkt. Hier was veel aandacht voor en er kwamen veel leuke en bevestigende reacties. Wilt u ook meer weten of actie ondernemen betreffende het thema ‘digitalisering van vastgoed’? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Het begin

In oktober 2017 kwamen voor de allereerste keer bedrijven bij elkaar die koploper zijn in digitalisering in woningbouw. Ze wisselden hun ervaringen uit, bespraken hun producten en diensten en ze bekeken de impact van de complete digitalisering. De event-website bestaat niet meer, maar het event resulteerde wel in een White Paper over dit onderwerp. Deze White Paper en alle deelnemende bedrijven vind je hier.

De White Paper beschrijft:
1 Afbakening van digitalisering
10 Impact shifts
9 Aanbevelingen voor de woningbouwsector

Building Holland

Digitalisering moet in de boardroom! Binnen de woningbouw, wel te verstaan. In dit segment van de bouw blijft strategische aandacht voor digitalisering te veel achter. Onderschat niet: de innovation pull van smart tech, de kansen die corporaties laten liggen, de transparantie die het in de markt brengt, het effect op eindklanten, en de impact op businessmodellen. Tijdens dit programma presenteren 18 koplopende bedrijven gezamenlijk een White Paper over de impact van digitalisering. Zij bieden deze White Paper officieel aan en halen praktijkcases uit bouw- en corporatieland naar voren.

Piet Adema van NVB Bouw en Bernard Wientjes van #Bouwagenda namen de White Paper symbolisch in ontvangst door digitalisering midden op de boardroomtafel/roos te prikken.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Aan de hand van een concrete casus en de visie van Syntrus Achmea Real Estate & Finance namen projectmanager Heiko Haasjes en conceptontwikkelaar zorgvastgoed Daan Tettero ons mee in een best practice om woningdigitalisering zowel op boardroom niveau gedragen te krijgen als concreet toe te kunnen passen. Peter Appeljan, directeur Woningbeleggingen, was aanwezig om het boardroom-perspectief toe te lichten.

Syntrus Achmea is een toonaangevende vastgoedvermogensbeheerder met een portefeuille van circa 30.000 woningen. Met enkele toonaangevende partners is een onderzoek naar domotica inmiddels vertaald naar twee projecten waar woningen voorzien zijn van een eenvoudig opschaalbare basis infrastructuur.

“De bouw zal radicaal veranderen van een document-gedreven industrie naar een data-gedreven industrie. Ik besteed mijn tijd aan de ontwikkeling, promotie en kennisdeling hiervan.” Ik ben oprichter en mede-eigenaar van Root B.V. en SlimLabs. Al sinds mijn studie vanaf 2000 zet ik me in voor innovatie binnen de bouw. Ook ben ik actief lid van […]
Deel dit artikel: