Na de lancering van de ILS Ontwerp & Engineering mag een User Defined PropertySet voor Revit natuurlijk niet ontbreken. Hierbij dus een klein duwtje in de goede richting voor alle Revit gebruikers om een custom propertyset ILS O&E te maken. Let op dat je deze nog wel aanpast aan de Revit parameters die jij gebruikt.

Wij zijn ons er van bewust dat we hiermee alle ILS O&E parameters per entiteit in een custom propertyset zetten en dus niet alleen degene die geen plek hebben in de common propertysets van IFC (zie ook het IFC 2×3 TC1 scheme). Mocht je deze laatste niet in je custom propertyset terug willen vinden, zet dan in de user defined propertyset even een ‘#’ voor de betreffende regels.

  • In de user defined propertyset vind je een structuur van drie kolommen, de eerste kolom beschrijft hoe de parameter in de custom propertyset in IFC zal heten.
  • De tweede kolom beschrijft het data type van de parameter in Revit, alle mogelijke data typen zijn in het bestand ook een keer opgesomd.
  • De derde kolom is de belangrijkste kolom en beschrijft hoe de betreffende parameter in Revit heet, deze kolom dien je dus in te vullen met de parameters die jij in Revit gebruikt.

Deze versie van de User Defined PropertySet is op IfcSpace en IfcElement geschreven. Dat betekent dat alle IFC entiteiten die onder IfcElement vallen, de custom propertyset met bijbehorende parameters krijgen. Wil je per IFC entiteit kunnen sturen, zul je IfcElement moeten vervangen en per IFC entiteit een mapping ‘alinea’ moeten schrijven. Je kunt dan wel IFC entiteiten samenvoegen door een komma te gebruiken, bijvoorbeeld: IfcWall,IfcBeam,IfcSlab enzovoort. Regels met een ‘#’ worden niet gelezen door de exporter.

Download het bestand via GitHub of direct via deze link.

Wil je meer uitleg over de werking van de User Defined PropertySet, neem dan contact met ongetekende op. Delen mag uiteraard, graag zelfs. Hoe meer terugvindbare informatie hoe beter.

Tekst: Tom Terpstra
Gepubliceerd: 31 oktober 2019

Gerelateerd artikel
LoadBearing = false
Exporteren van Revit naar IFC


Deel dit artikel
deel dit artikel via e-mail
deel dit artikel via linkedIN
deel dit artikel via Twitter
deel dit artikel via WhatsApp
User Defined PropertySet ILS O&E

Onze projecten zijn het resultaat van teamwork. Elke collega heeft een eigen expertise en draagt van daaruit bij aan onze projecten. Zo leveren we samen betrouwbare kwaliteit.

Tom Terpstra
Senior Bim-Adviseur
info@root-bv.nl

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief