Samen met Root op weg naar betrouwbare modellen volgens de BIM basis ILS versie 2

Een set Solibri-classificaties om jouw model visueel te controleren
Vandaag is de BIM basis ILS versie 2 gelanceerd. Met een aantal nieuwe toevoegingen worden de basisafspraken nog beter toepasbaar. Root droeg bij aan de ontwikkeling van de nieuwe versie. Nu deze staat, willen we bovendien zorgen dat zoveel mogelijk partijen in de bouwsector hiermee gaan werken. Want hoe meer we volgens deze structuur werken, hoe groter de voordelen voor ons allemaal. We helpen jou graag op weg met een set Solibri-classificaties waarmee je eenvoudig visueel controleert of jouw IFC-model voldoet aan de nieuwe afspraken. De set is nu te downloaden via onze kennisbank.

De BIM basis ILS is inmiddels 4 jaar oud. In deze periode vonden in Nederland grote ontwikkelingen plaats op het gebied van digitaal bouwen. Tom Terpstra, senior BIM-adviseur bij Root en lid van de BIM basis ILS expertcommissie die de nieuwe versie ontwikkelde: “De uitgebreidere kennis en ervaring op BIM-gebied verwerkten we in de nieuwe basis ILS versie. Ook de uitkomsten van de enquête die we onder de gebruikers van de BIM basis ILS hielden namen we hierin mee. We voegden een aantal extra onderwerpen toe om rekening mee te houden in een model. Daarnaast omvat de BIM basis ILS versie 2 meer toelichting en voorbeelden, zodat de basisafspraken gemakkelijker toe te passen zijn en duidelijker wordt waarom ze er zijn.”

Sneller, efficiënter en met meer plezier werken

Root wil graag bijdragen aan een betere kwaliteit, betrouwbare BIM-modellen in de markt. Hierdoor kunnen partijen sneller, efficiënter en met meer plezier (samen) werken en een hogere kwaliteit leveren. De BIM basis ILS versie 2 is hier een belangrijk hulpmiddel bij.

Om organisaties in de bouwsector te helpen om hun model te laten voldoen aan de basis ILS versie 2 en de implementatie hiervan te versnellen, maakte Root een set classificaties voor Solibri. Tom: “Hiermee maken we het nog leuker en makkelijker om met de BIM basis ILS versie 2 aan de slag te gaan. Na het inladen van de set, filter je eenvoudig de juiste objecten en data uit het model, waarmee je snel en gemakkelijk visueel kunt controleren of jouw IFC-model voldoet aan de in de BIM basis ILS 2 gestelde eisen.”

Download de classificaties via GitHub of direct via deze link.


Website: BIM basis ILS

Tekst: Kim Schoot
Gepubliceerd: 2 oktober 2020

Gerelateerde artikelen
User Defined PropertySet ILS O&E
Solibri Ruleset BIM Basis-ILS


Deel dit artikel
deel dit artikel via e-mail
deel dit artikel via linkedIN
deel dit artikel via Twitter
deel dit artikel via WhatsApp
BIM basis ILS 2 Solibri classificaties

Onze projecten zijn het resultaat van teamwork. Elke collega heeft een eigen expertise en draagt van daaruit bij aan onze projecten. Zo leveren we samen betrouwbare kwaliteit.

Tom Terpstra
Senior BIM-Adviseur
info@root-bv.nl

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief