“Als stagiair bij Root leer je niet alleen veel, maar ben je ook echt onderdeel van het team”

Samuël Poldervaart is 21 jaar oud en zit in het derde jaar van de hbo-opleiding Bouwkunde. Van februari tot en met juni 2023 liep hij stage bij Root. Samuël: “Ik heb veel interesse in BIM en wilde me hier tijdens mijn stage verder in verdiepen. Hiervoor was ik bij Root aan het juiste adres!”

Samuël vertelt: “Ik kwam Root voor het eerst tegen tijdens mijn opleiding, waar we in een college over

Een Bouwwerk Informatie Model – oftewel BIM – is een digitale driedimensionale weergave van de functionele en fysieke eigenschappen van een bouwwerk. In een BIM kunnen gegevens voor het ontwerp-, bouw- en beheerproces geïntegreerd worden. De kern van het BIM is een 3D-model, de geometrie. Dit model fungeert als een informatiekapstok voor het koppelen van gegevens met andere informatiebronsystemen (linked data). Het werken met BIM is inmiddels gemeengoed in ontwerp en realisatie binnen de bouwsector en breidt zich langzaam uit naar beheer, onderhoud en exploitatie.

een ruleset van het bedrijf gebruikten. Toen ik vervolgens bij een docent informeerde naar goede engineersbureaus waar ik stage zou kunnen lopen, wees hij me op Root. Tijdens mijn kennismakingsgesprek met de organisatie was er direct een klik. Het sprak me daarnaast aan dat Root een relatief klein en informeel bedrijf is met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Root is bovendien heel open in het delen van kennis en data. Als onderdeel hiervan maakt men er veel tijd beschikbaar om stagiairs zoals ik te helpen. Met vragen kon ik altijd bij een van de collega’s terecht.”

“Root is heel open in het delen van kennis en data. Als onderdeel hiervan maakt men er veel tijd beschikbaar om stagiairs zoals ik te helpen. Met vragen kon ik altijd bij een van de collega’s terecht.”
Samuël Poldervaart, Stagiair Root

Stageonderzoek
Aan het begin van zijn stage kreeg Samuël uitgebreid de ruimte om Root en haar manier van werken te leren kennen en werkte hij mee aan verschillende projecten. Daarna ging hij aan de slag met zijn stageonderzoek. “Het ontwerp hiervoor bepaalde ik in overleg met Root. Via mede studenten had ik net Dynamo leren kennen, een plug-in waarmee je workflows in Revit kunt automatiseren. Deze tool vond ik enorm interessant en hier wilde ik graag meer mee doen. Binnen Root houdt men zich – naast projecten voor klanten – bezig met verschillende ontwikkelingen, zoals ook automatisering door middel van programmeren in Revit met Dynamo. Mijn stageonderzoek sloot hierop aan. Ik deed dus een onderzoek waar Root iets aan heeft, maar wat ik ook écht interessant vind.”


Werken bij Root / Foto: Marieke Wijntjes / 2020

Collega’s houden elkaar op de hoogte van projecten en andere zaken die spelen.

Onderdeel van het team
Samuël vervolgt: “Mijn werkdagen kon ik heel flexibel indelen. Je bepaalt bij Root grotendeels zelf hoe en wanneer je je werk doet. De sfeer op de werkvloer is daarbij erg goed. Als stagiair ben je echt onderdeel van een team. En omdat Root een kleine organisatie is ken je al snel alle collega’s. Ik werkte grotendeels alleen aan mijn opdracht, maar ik kon altijd op hulp van collega’s rekenen. Ook maakten we tussen het werken door vaak een praatje met elkaar. En we lunchten met z’n allen samen of maakten een wandeling in de pauze. Op vrijdag sluit het team de week af met een vrijdagmiddagborrel. Dit was altijd een gezellig moment.”

Fijne stagetijd
Samuël is blij met zijn keuze voor Root als stagebedrijf. “Als je van techniek houdt, het je leuk lijkt om meer te leren over programma’s zoals Revit en Archicad en hiermee te werken, en/of jouw eigen stage mee wilt vormgeven, zou ik een stage bij Root absoluut aanraden. Ik heb het hier enorm naar mijn zin gehad.”

Root en partners / Logo's

Onze projecten zijn het resultaat van teamwork. Elke collega heeft een eigen expertise en draagt van daaruit bij aan onze projecten. Zo leveren we samen betrouwbare kwaliteit.

Wilco Kelder

Senior BIM-adviseur
wke@root-bv.nl

Samuël Poldervaart

Stagiair
info@root-bv.nl

Deel dit artikel
deel dit artikel via e-mail
deel dit artikel via linkedIN
deel dit artikel via Twitter
deel dit artikel via WhatsApp

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief